MVO & Kwaliteit


Milieu is een steeds belangrijker item, zeker voor ondernemers. Voor Speksnijder Transport is duurzaamheid een serieus onderdeel van onze bedrijfsvoering. We ondernemen zo groen mogelijk. Zo zijn al onze vrachtauto’s uitgerust met Euronorm 6-motoren. Alle trailers beschikken over extra geïsoleerde laadbakken.

Tevens doet Speksnijder onderzoek over de mogelijkheden in brandstofsoorten. Het is goed mogelijk dat we in de toekomst overgaan op gas in plaats van diesel.

Door de continue informatie uitwisseling tussen vrachtwagen en planning (via boordcomputer) en een koppeling naar ons nieuwe TMS-pakket zijn we in staat efficiënter te plannen. De mogelijkheid om een extra rit in te plannen of een lading in de buurt op te halen wordt hiermee groter en de lege kilometers worden enorm gereduceerd. Voor onze klanten betekent dit nauwkeurige informatie over de status van hun zending.

Tijdens het nascholingstraject voor onze chauffeurs is zuinig en milieuvriendelijk rijden een vast item op de agenda. Zo dragen ook onze chauffeurs hun steentje bij om zo groen mogelijk te rijden.

Ook ons pand is milieuvriendelijk! Het gehele gebouw is uitstekend geïsoleerd en de warmte-uitstoot van onze koelmotoren om de opslagruimten te koelen wordt gebruikt om de vloer in de diepvriesopslag te verwarmen. Hiervoor heeft Speksnijder Transport subsidie ontvangen.

Speksnijder zal ook in de toekomst blijven investeren in ons milieu.

Kwaliteit

Speksnijder Transport hecht veel waarde aan kwaliteit, daarom zijn wij ISO en BRC gecertificeerd. Met het BRC certificaat voldoen wij in een keer aan de eisen van onze afnemers. Wij verrichten veelal logistieke diensten voor levensmiddelenproducenten. De voedselveiligheid voor deze producten tijdens de logistieke activiteiten is aan de hand van dit certificaat gewaarborgd.

BRC heeft als doel het identificeren, evalueren en controleren van voedselveiligheid gevaren. De certificering zorgt ervoor dat op systematische wijze de voedselveiligheid van de producten gewaarborgd wordt door de kritische limieten te monitoren en een efficiënte bewakingsprocedure te volgen.

Jaarlijks wordt ons dit certificaat uitgereikt na een strenge controle (audit) door een externe keuringscommissie.

 

TMS Planning Speksnijder